X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1453

Moldelectrica a primit 10 drone de supraveghere a liniilor electrice

24 aug. 2023,, 17:31  
1848 0

Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” a primit un lot de 10 drone pentru supravegherea liniilor electrice, fapt ce va întări securitatea și reziliența energetică a țării.

Dronele au fost oferite în cadrul vizitei oficiale a noului director al Misiunii USAID Moldova, Jeff Bryan, la Î.S. „Moldelectrica”.

Scopul donației este de a moderniza infrastructura de transport a energiei electrice, de a consolida capacitatea întreprinderii „Moldelectrica” privind colectarea informațiilor despre starea rețelelor electrice și de a răspunde în mod eficient și prompt la eventualele incidente sau defecțiuni, astfel contribuind la creșterea rezilienței energetice a țării.

„Dronele dotate cu sisteme moderne de monitorizare digitală a liniilor electrice vor permite eficientizarea procesului de monitorizare a rețelelor electrice, prin colectarea de imagini aeriene detaliate pe arii extinse, reducînd costul de captare a datelor și îmbunătățind siguranța angajaților Moldelectrica prin limitarea intervenției umane”, se mai menționează în comunicat.

Valoarea totală a donației este de aproximativ 1 milion de dolari SUA.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?