Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Solicitarea lui Sagaidac către Procuratura Anticorupție

23 iul. 2016,, 11:40   Politică
5376 4

Solicitarea lui Sagaidac către Procuratura Anticorupție
Foto : noi.md

Fostul șef al secției prevenirea spălării banilor din cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidat vine din noi cu o adresare către Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova, transmite NOI.md


Acesta solicită instituției, pentru a doua oară, să transmită un Demers prin Comisie Rogatorie în adresa ”Crown Prosecution Service” (Procuraturii Marii Britanii), ca Sagaidac să depună depoziții oficiale în scris, în prezența unui procuror britanic. Depunînd mărturii în Marea Britanie, Sagaidac susține că ar fi în siguranță. Potrivit lui, revenirea sa în Republica Molova, pentru a depune mărturii în dosarul furtului miliardului, i-ar pune viața în pericol.

"Menționez, că la moment, mă declar în imposibilitate să revin în Republica Moldova, dat fiind faptul că sînt angajat în cîmpul muncii în Marea Britanie, și dat fiind faptul că nu-mi este cunoscută perioada concediului anual care urmează să-l am pe motiv că sunt aici de abia de 1 lună. Nu în ultimul rînd, revenirea mea în Republica Moldova în actualele circumstanțe este una periculoasă pentru propria viață, astfel după cum a spus și Domnul Mihail Gofman, am nevoie de protecție", a scris Sagaidac pe contul său de Facebook.

Totodată, Sagaidat îndeamnă procurorul care investighează cazul, Adriana Bețișor să asiste la acest proces de depunere a depozițiilor, dacă dorește , deplasîndu-se în Marea Britanie.


Anterior, fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacțiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, a declarat care au fost principalii beneficiari ai furtului din sistemul bancar moldovenesc din 2014. Ulterior acesta a fost citat la Procuratură, însă nu sa prezentat..

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?