X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Stepaniuc: Voronin, Dodon, Năstase, Usatîi trebuie să caute răspunsul la o întrebare

24 iul. 2016,, 10:00   Politică
11573 11

Stepaniuc: Voronin, Dodon, Năstase, Usatîi trebuie să caute răspunsul la o întrebare
Foto : publika.md

Victor Stepaniuc, ex-viceprim-ministru și fost deputat în Parlament, consideră că candidatul unic al opoziției are șanse mari de a învinge în alegerile prezidențiale, transmite NOI.md.


Potrivit lui, este regretabil însă că pînă în prezent, opoziția antioligarhică din Moldova, care ar include un spectru larg de partide de stînga, centru-stînga, centru, centru-dreapta, nu a fost constituită instituțional. Asta chiar dacă asemenea încercări au fost. În opinia lui, în situația politica complicată actuală ramîn dezbinate și forțele de centru-stînga.

„Este regretabil că partidele puternice de centru stînga – PSRM, PCRM, Partidul Nostru s.a., în condițiile cînd țara se ruinează și degradează cele mai vitale domenii a vieții social-economice, nu au întreprins acțiuni vizibile pentru consolidarea societății și forțelor de centru-stînga. După declanșarea maratonului prezidențial de către Curtea Constituționala în primăvară, liderii politici ai opoziției nu s-au dumerit pînă la capăt că alegerile prezidențiale sînt din start ilegale, deoarece se desfășoară în baza unor modificări ilegale ale Constituției, savîrșite fraudulos de CC”, a declarat Stepaniuc pentru NOI.md.

Potrivit lui, în condițiile în care Igor Dodon și PSRM se pregătesc de prezidențiale, iar Vladimir Voronin, Renato Usatîi, Grigore Petrenco ș.a. nu s-au decis, ori critică Hotărîrea Curții Constituționale, este evident că forțele antioligarhice de centru-stînga nu sînt pregătite de alegeri nici organizațional, nici propagandistic, nici mediatic, și astfel creează premise ca rezultatele alegerilor să fie fraudate.

„Dezbinarea opoziției din cauza lipsei de caracter și clarviziune a liderilor acesteia permite guvernării discreditate și corupte, inclusiv prin fraude, să învingă candidatul opoziției în turul II. Comunitatea internațională, în primul rînd din motive geopolitice, va închide ochii asupra fraudării alegerilor. E posibil de evitat acest eșec ?! La această întrebare trebuie să caute răspuns în primul rînd liderii opoziției – Voronin, Dodon, Năstase, Usatîi, Sandu, Leancă ș.a.”, a conchis Stepaniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?