Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Trei comercianți, suspectați de operațiuni frauduloase cu cărămidă din Transnistria (VIDEO)

21 iul. 2016,, 11:20   Societate
2362 0
Коммерсантов подозревают в мошенническом вывозе кирпича из Приднестровья (ВИДЕО)
Foto: яшфкуюсщь

Trei antreprenori din Chișinău și Dubăsari au fost reținuți, fiind suspectați de evaziune fiscală și cauzarea de prejudicii statului, în valoare de circa trei milioane de lei, informează NOI.md.


Antreprenorii reținuți dețin firme specializate în vînzarea materialelor de construcție. Două firme sînt înregistrate la Chișinău, a treia – la Dubăsari. Conform versiunii anchetei, ei acționau în complicitate la realizarea schemelor frauduloase cu transportarea loturilor de cărămidă din Transnistria. În ultimii doi ani, ei au reușit să ascundă de stat veniturile lor și să nu plătească la buget circa trei milioane de lei.

În oficiile lor s-au efectuat percheziții. Angajații Direcției de poliție a municipiului Chișinău și procurorii au descoperit acte false de evidență contabilă, computere cu informație dubioasă, ștampile, registre și bani în numerar.

Infractorii se află în arest preventiv pe 72 de ore. Ei sînt pasibili de privațiune de libertate pe un termen de pînă la șase ani sau de amendă de la 60 pînă la 100 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?