X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Fanii lui Taylor Swift au provocat cutremure și în Europa, în timpul concertelor

14 iun. 00:28   Showbiz
1795 0

Fanii scoţieni ai vedetei pop Taylor Swift au provocat seisme de mică intensitate în timpul concertelor susţinute de cântăreaţa americană pe stadionul Murrayfield din Edinburgh, weekendul trecut, a raportat joi Agenţia britanică de monitorizare a seismelor (British Geological Survey - BGS.

În iulie anul trecut, fanii cântăreței au provocat o activitate seismică echivalentă cu un cutremur cu magnitudinea 2,3 în timpul concertelor din Seattle (SUA), transmite digi24.ro

Două staţii de monitorizare din proximitatea oraşului scoţian au înregistrat o activitate seismică în serile de vineri, sâmbătă şi duminică, pe o distanţă de până la şase kilometri în jurul stadionului în care a concertat artista americană, cauzate de combinaţia dintre dansurile spectatorilor în acelaşi ritm şi puterea dezvoltată de sistemul de sunet al stadionului. 200.000 de fani au asistat la aceste spectacole cu o durată de aproximativ trei ore, care au inaugurat seria de concerte pe care Taylor Swift le va susţine în Regatul Unit, înainte de spectacolele programate la Londra, Cardiff şi Liverpool. British Geological Survey a alcătuit şi o schemă ce arată că piesele "Ready For It?", "Cruel Summer" şi "Champagne Problems" au suscitat de fiecare dată cel mai mare entuziasm în rândul fanilor.

Spectatorii au generat, la apogeul concertelor, "o putere de 80 kW, echivalând cu cea dezvoltată de aproximativ 6.000 de baterii de automobil", a precizat BGS. "Reputaţia Scoţiei, al cărei public este unul dintre cele mai entuziaste, a rămas în mod clar intactă!", a declarat Callum Harrison, seismolog în cadrul BGS. Aceste seisme "induse", care nu au o origine naturală, "au fost detectate de instrumente ştiinţifice sensibile, concepute pentru a identifica cea mai infimă activitate seismică (...), dar este puţin probabil ca vibraţiile generate de concerte să fi fost resimţite de altcineva decât de cei care se aflau în proximitatea lor imediată", a subliniat aceeaşi agenţie britanică.

Potrivit BGS, cea mai intensă activitate seismică a fost înregistrată vineri seară, în timpul primului concert susţinut în Scoţia de Taylor Swift, în cadrul celui de-al şaselea turneu mondial al său. În iulie 2023, concertul ei din oraşul american Seattle a generat o activitate seismică cu magnitudinea 2,3 - un anunţ pe care anumiţi experţi l-au catalogat ulterior ca fiind exagerat. "The Eras Tour", început în martie 2023 în Statele Unite, a devenit la sfârşitul anului trecut primul turneu din istorie care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari din vânzările de bilete.


Această sumă ar trebui să se dubleze, cel puţin, atunci când turneul mondial al vedetei americane se va încheia în Canada în luna decembrie. În ceea ce priveşte veniturile, turneul cântăreţei Taylor Swift ar trebui, pe de altă parte, să genereze aproape 1 miliard de lire sterline pentru economia britanică şi să atragă aproape 1,2 milioane de spectatori, a anunţat în luna mai banca Barclays.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?