X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Scandalul de la Curtea de Conturi: Prima instanță a admis plîngerea lui Marina Lupu

24 mai. 10:18   Politică
2348 0

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a pronunțat o hotărîre în dosarul privind cererea de chemare în judecată înaintată de fostul președinte al Curții de Conturi, Marian Lupu, împotriva fostei sale subordonate, Tatiana Vozian, care l-a învinuit că i-ar fi făcut avansuri sexuale, anunță Noi.md

Astfel, instanța a hotărît admiterea parțială a cererii lui Marian Lupu, Tatiana Vozian, fiind obligată să dezmintă informațiile prin intermediul rețelei de socializare Facebook timp de 60 de zile calendaristice.

Totodată, Vozian trebuie să publice următoarea dezmințire. „Prin prezenta, subsemnata Tatiana Vozian dezmint următoarele afirmații defăimătoare: dl Marian Lupu, fost Președinte al Curții de Conturi, a făcut avansuri sexuale în adresa mea, mi-a fost fabricat un dosar intern (procedură disciplinară) prin nerespectarea normelor de conduită a Curții de Conturi, din motivul refuzului avansurilor sexuale a lui Marian Lupu, fost Președinte al Curții de Conturi”.

Instanța a mai decis încasarea sumei de 15.000 lei în beneficiul lui Marian Lupu cu titlu de prejudiciu moral și a sumei de 550 lei cu titlu de cheltuieli de judecată pentru taxa de stat. De asemenea, Tatiana Vozian va trebui să plătească 9.890 lei pentru cheltuielile de asistență juridică.

Hotărîrea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile de la pronunțarea dispozitivului, prin intermediul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru


13
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?