Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Sute de pompieri și salvatori vor fi la datorie de Noaptea Învierii

4 mai. 15:42   Societate
1426 0

De Noaptea Învierii peste 450 de pompieri și salvatori din cadrul IGSU cu 160 de unități de tehnică vor fi la datorie pentru prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor de risc.

În preajma sărbătorilor Pascale, IGSU amintește oamenilor despre regulile de securitate antiincendiară în timpul utilizării lumînărilor și a focului deschis în biserici și locuințe. În acest context, cetățenii sînt rugați să utilizeze cu prudența maximă lumînările și candelele, care trebuie să fie amplasate în locuri special amenajate. Totodată, maturii sînt îndemnați să-și monitorizeze minorii și să nu le permită jocul cu chibrituri și focul deschis.

De asemenea, specialiștii IGSU atenționează persoanele responsabile și slujitorii lăcașelor de cult despre riscul izbucnirii incendiior în urma nerespectării regulilor de securitate antiincendiară.

Astfel, în vederea prevenirii situațiilor de risc în clădirile bisericilor și mănăstire se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decît cei prevăzuți pentru instalația respectivă.

Sobele și coșurile de fum la biserici și mănăstire trebuie să fie verificate și exploatate conform regulilor stabilite. Potrivit pompierilor bisericile trebuie să fie dotate cu mijloace de primă intervenție, iar încăperile trebuie să fie bine aerisite.


Mai mult, se recomandă evitarea aglomerării de persoane în incinta edificiilor, iar în cazul unei situații excepționale căile de evacuare trebuie să fie deschise cu scopul evacuării prompte a persoanelor. Enoriașii sînt îndemnați să nu parcheze mijloacele personale de transport în mod neregulamentar în preajma lăcașelor de cult. În cazul unei situații de risc, căile de acces pentru intervenția promptă a serviciilor de urgeță trebuie să fie libere.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă “Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale” în toate raioanele țării. Conform datelor IGSU, pe parcursul lunii aprilie 2024, specialiștii din cadrul instituției au desfășurat activitățile de prevenire în 1400 lăcașe de cult a diferitor confesiuni religioase, fiind instruiți 4581 de slujitori a lăcașelor de cult privind respectării normelor antiincendiare și regulilor de securitate.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?