X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Siguranța de sărbători: Cu ce îndemn vin salvatorii către populație

10 mai. 13:45   Societate
2400 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează populația despre necesitatea respectării măsurilor esențiale de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc de Paștele Blajinilor

Specialiștii IGSU îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare în timpul acțiunilor de igienizare a terenurilor cimitirelor înainte de Paștele Blajinilor, notează Noi.md.

În acest sens, lucrările de igienizare a mormintelor trebuie să fie organizate în condiții meteorologice favorabile și fără vînt. Aprinderea vegetației uscate și a gunoiului menajer pe teritoriul cimitirelor și în preajma acestora se interzice.

În vederea evitării izbucnirii focarelor de ardere pe teritoriul cimitirelor, oamenii sînt rugați să nu amplaseze flori și coroanele artificiale în apropiere unor surse de aprindere. Lumînările și tămîia trebuie să fie aprinse cu grijă, fiind plasate în cutii sau candele din material incombustibil și să nu fie lăsate nesupravegheate în preajma surselor ușor inflamabile.

De asemenea, pentru securitatea enoriașilor, în timpul desfășurării serviciilor devine în lăcașele de cult se indică evitarea suprasolicitării circuitelor electrice.


Totodată, responsabilii trebuie să verifice starea tehnică a sobelor și a coșurilor de fum. Este important ca sobele și coșurile de fum de la biserici și mănăstiri să fie verificate și exploatate conform regulilor de securitate pentru a preveni izbucnirea incendiilor. Bisericile trebui să fie dotate cu mijloace de primă intervenție, iar încăperile trebuie să fie bine aerisite.

Conform IGSU, de Paștele Blajinilor, peste 400 de pompieri și salvatori cu 145 unități de tehnică vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?