Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4020

Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP, sunat de tatăl unui şofer "nedisciplinat" pentru o discuție

2 mai. 15:15   Societate
3371 0

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a denunțat proprietarii a două automobile, care au parcat neregulamentar chiar lîngă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Mai mult, unul dintre șoferi a plecat sfidător de la fața locului, chiar dacă a fost rugat să aștepte echipajul de poliție pentru a fi documentat, notează Noi.md cu referire la Poliția Rutieră a Republicii Moldova.

Potrivit sursei, incidentul a avut loc pe 29 aprilie curent, în jurul orei 15:00. În timpul deplasării spre o ședință de lucru, Viorel Cernăuțeanu a observat la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu bd. Ștefan cel Mare și Sfînt din capitală două automobile parcate neregulamentar, care au blocat alte mașini parcate, împiedicînd circulația pe o întreagă bandă de pe carosabil.

După ce s-a asigurat că șoferii nu se simt rău și că mașinile nu au defecțiuni tehnice, șoferii lipsind de lîngă mijloacele de transport, șeful IGP a solicitat un echipaj de poliție pentru documentarea celor doi conducători auto.

La revenire, șoferul automobilului gri a refuzat să aștepte echipajul pentru a-i fi întocmit procesul-verbal pentru încălcarea comisă, a urcat în mașină și a plecat.

Polițiștii au fost nevoiți să-l stopeze pe o altă stradă, pentru a-i întocmi sancțiunea. Mai mult, fiind verificat în sistemul informațional de date, oamenii legii au stabilit că la volanul acestei mașini au fost comise opt încălcări în trafic, persoana eschivîndu-se în toată această perioadă de la achitarea amenzilor.

Conform procedurii de identificare a persoanei care a condus mașina în timpul fixării încălcărilor, șoferul a fost condus la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier pentru întocmirea proceselor-verbale. După ce i-au fost întocmite patru procese bărbatului și alte patru unei persoane care a condus mașina respectivă, șoferul a plecat din sediul Poliției.

Poiția precizează că, în timpul documentării șoferului, șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, a fost contactat de tatăl acestuia. După ce a văzut că nu i s-a răspuns la telefon, acesta a sunat în anticamera șefului IGP cu rugămintea de a fi contactat pentru o discuție.

Potruvit oamenilor legii, conducătorul auto nu a contestat deciziile polițiștilor, recunoscîndu-și încălcările comise și achitînd deja toate amenzile aplicate.

,,De fiecare dată reamintim că toți participanții la trafic sînt egali în fața legii și nu ar trebui să apară ulterior frustrări în legătură cu amenzile aplicate. Nu este plăcut să fii sancționat, dar îți asumi atunci cînd alegi să încalci drepturile altor participanți la traficul rutier. Recomandăm șoferilor să-și recunoască greșelile și să se corecteze în acest sens, dar nu să se eschiveze crezînd că le este permis orice", a spus Cernăuțeanu.

27
3
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?