Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un alt mit antic grecesc s-a dovedit a fi adevărat. Ce au descoperit arheologii

27 mar. 02:00   Ştiinţă şi IT
33518 0

Amazoanele, legendarele femei războinice grecești, s-au dovedit a fi mai degrabă o realitate decît un mit, spun arheologii.

Săpăturile unei necropole din epoca bronzului din Nakhchivan, Azerbaidjan, au scos la iveală morminte de femei cu arme și bijuterii, ceea ce indică faptul că aceste femei ar fi putut fi amazoane. Despre aceasta scrie The Guardian.

Potrivit arheologilor, femeile, care au trăit în urmă cu peste 4.000 de ani, au fost îngropate cu arme, inclusiv vîrfuri de săgeți, pumnale de bronz și macete, precum și bijuterii.

Cercetătorii cred că decedatele ar fi putut fi amazoane - femei războinice cunoscute în mitologia greacă. Acestea erau renumite pentru iscusința lor pe cîmpul de luptă și trăiau într-o societate lipsită de bărbați. "Acest lucru arată că există un adevăr în spatele miturilor Greciei antice", notează istoricul Bethany Hughes. Ea adaugă că descoperirile confirmă constatări anterioare, inclusiv rămășițe ale unor femei războinice din alte regiuni.

Descoperirile de pe Amazon vor fi prezentate într-un nou serial documentar, Bettany Hughes' Treasures of the World, care va fi difuzat pe Channel 4 în aprilie.

13
4
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?