Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ghimpu: Mai bine să dăm funcții decît să dăm republica

12 noi. 2015,, 14:51   Puterea
3901 25

Ghimpu: Mai bine să dăm funcții decît să dăm republica
Foto : noi.md

Mihai Ghimpu afirmă că nu și-a schimbat viziunea față de eventuala participare a PCRM la guvernare, dar circumstanțele sînt de așa natură, încît stabilirea unui dialog cu formațiunea e necesară. Liderul liberalilor a precizat că majoritatea parlamentară va avea nevoie de susținerea comuniștilor la primăvara, cînd va avea loc alegerea președintelui, notează NOI.md.

„Nu mi-am schimbat atitudinea, situaţia mă impune, fiindcă eu sînt împotriva alegerilor anticipate, şi noi, liberalii, ca atare. Acum sîntem într-o situaţie foarte proastă, dar la primăvară... Acum încă putem să ne adunăm, dar la primăvară fără ei, oricît ne-am aduna, 61 nu facem”, a explicat Ghimpu.

Întrebat dacă în schimbul votului deputaților comuniști, pentru alegerea șefului statului, coaliția de guvernare va ceda anumite funcții, liberalul a răspuns că acest lucru e posibil. „Mai bine să dăm funcţii decît să dăm republica”, a spus Ghimpu.

Precizăm că anterior Mihai Ghimpu a declarat că liberalii nu văd o altă formulă de guvernare decît în formatul PL-PLDM-PD și deputații neafiliați din grupul Leancă. În opinia lui Ghimpu, o alianță cu participarea comuniștilor nu va fi acceptată de liberali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?