X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Nantoi: În acest parlament nu poate fi creată o nouă coaliție proeuropeană

30 oct. 2015,, 11:17   Politică
7872 9
Foto: tribuna.md
În actualul Parlament al Republicii Moldova nu poate fi creată o nouă coaliție proeuropeană. Opinia a fost exprimată de analistul politic, vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova Oazu Nantoi în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, notează NOI.md.

Oazu Nantoi a spus că își expune opinia în calitate de analist politic și nu crede în posibilitatea constituirii unei noi coaliții proeuropene în acest parlament, menționînd că noi sîntem ostaticii acestei componențe a legislativului.

Politicianul a subliniat că Partidul Democrat a doua oară a votat pentru demiterea guvernului de coaliție, pe care tot el l-a creat, de aceea responsabilitatea politică pentru ceea ce se întîmplă în țară aparține în exclusivitate PDM-ului. „Dacă va fi o iarnă grea, nu vom avea guvern și finanțare externă, întreaga responsabilitate va fi pe umerii Partidului Democrat”, a menționat analistul politic.

În opinia expertului, acum noi urmărim punctul logic al traiectoriei pe care o parcurge clasa politică din anii 2009-2010, cînd, după alegerile parlamentare, partidele proeuropene și-au împărțit instituțiile care nu pot fi împărțite pe criterii politice. Oazu Nantoi a menționat că PLDM a fost „decapitat” de două ori și statul s-a pomenit în captivitate în urma pasului greșit de repartizare a controlului asupra Procuraturii Generale, CNA și justiției. Potrivit lui Oazu Nantoi, acum trebuie gîndit cum poate fi depășită această situație și care va fi prețul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?