X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

FMI solicită Rusiei și Ucrainei să discute restructurarea datoriei Kievului, de trei miliarde de dolari

30 oct. 2015,, 04:00   Externe
4373 1

Foto: agerpres.ro

Fondul Monetar Internațional a cerut joi Rusiei și Ucrainei să discute restructurarea datoriei Kievului, de trei miliarde de dolari, dar instituția financiară discută adoptarea unor reforme care ar putea permite continuarea sprijinului pentru Ucraina chiar dacă țara rămâne în urmă cu plata obligațiunilor, transmite Reuters.

În luna august a acestui an, Ucraina și un grup al principalilor săi creditori au ajuns la un acord de principiu pentru restructurarea unor obligațiuni în valoare de 15 miliarde de dolari. Acordul prevede ștergerea cu 20% a valorii obligațiunilor ucrainene, precum și extinderea maturității obligațiunilor guvernamentale cu patru ani, până în 2027.

Rusia a refuzat să participe la negocierile privind restructurarea datoriei Ucrainei, argumentând că eurobondurile ucrainene de trei miliarde de dolari ar trebui clasificate ca datorii oficiale interguvernamentale.

'FMI încurajează ambele părți să se angajeze în discuții constructive privind restructurarea acestor bonduri, pentru a promova finanțarea necesară programului sprijinit de FMI și pentru a ajuta la restabilirea sustenabilității datoriei', a afirmat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

Acesta a adăugat că Board-ul FMI ar putea revizui prevederile care interzic instituției financiare să acorde împrumuturi unei țări care rămâne în urmă cu plata obligațiunilor. Ucraina a obținut un plan de ajutor de 40 de miliarde de dolari pe patru ani din partea aliaților săi occidentali, în frunte cu Fondul Monetar Internațional, însă acest sprijin include un efort de 15 miliarde de dolari care trebuie acceptat de creditorii privați ai Kievului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?