X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

România va transfera un Patriot în Ucraina

20 iun. 17:00   Externe
2721 2

Consiliul Suprem de Apărare al României a aprobat transferul unuia dintre sistemele de rachete sol-aer Patriot ale țării către Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat astăzi de serviciul de presă al administrației președintelui României, Klaus Iohannis.

"Avînd în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strînsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT", se arată în comunicatul publicat pe site-ul administrației prezidențiale.

Anterior, Ministerul român al Apărării a declarat că "acum nu este cel mai bun moment" pentru a furniza Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot, dar decizia finală ar trebui să fie luată de Consiliul Suprem de Apărare pe 20 iunie.

Raportul corespunzător a fost trimis de Ministerul Apărării din această țară președintelui Klaus Iohannis. În același timp, documentul nu a respins complet propunerea.


Documentul a avertizat asupra posibilului risc ca România să nu mai primească sistemul înapoi, deoarece acesta ar putea fi distrus pe cîmpul de luptă.

9
1
0
1
61

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав