X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

La funcţia de guvernator al BNM candidează patru persoane

28 oct. 2015,, 16:00   Economie
3351 0
На должность президента Нацбанка претендуют четыре кандидата
Foto: unica.md
La funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) aspiră patru candidaţi. Anunţul a fost făcut miercuri.

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale de selectare a candidatului la funcţia de guvernator al BNM, Ştefan Creangă, a informat că este vorba despre angajata unei companii de audit, Nina Şendrea, care a lucrat anterior la Banca de Economii (BEM), Victoriabank şi BCR, precum şi Ludmila Hvorostovschi, angajată a Băncii Sociale (aflată în proces de lichidare - "I") (Ludmila Hvorostovschi nu este rudă a lui Victor Hvorostovschi, preşedintele bordului de conducere al Fincombank - "I").

Potrivit lui Creangă, Hvorostovschi nu a prezentat întregul pachet de documente, însă mai are timp pînă joi.

Anterior, documentele de participare la concursul pentru funcţia de şef al BNM, au fost depuse de angajatul companiei belgiene AG Insurance Sergiu Iachim.

Astăzi, 28 octombrie, documentele au depuse şi de directorul comercial al Eximbank, Andrei Sagaidac.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat pe 2 octombrie hotărîrea de creare a comisiei de selectare a candidatului pentru funcţia de guvernator al BNM, după ce pe 22 septembrie guvernatorul în exerciţiu al Băncii, Dorin Drăguţanu, a anunţat că îşi dă demisia.

Termenul de depunere a dosarelor la concurs expiră joi, 29 octombrie. Legislaţia nu prevede asemenea procedură de selectare a candidatului la funcţia de şef al BNM. Conform legii, propunerea candidatului pentru aprobare în Parlament este prerogativa spicherului. Candu a decis să organizeze concursul pentru a desemna cel mai demn candidat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?