X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Țăranu: Dacă PLDM va continua pe această linie, PD va fi nevoit să voteze demiterea Guvernului

27 oct. 2015,, 16:42   Politică
6736 3

Țăranu: Dacă PLDM va continua pe această linie, PD va fi nevoit să voteze demiterea Guvernului
Фото: interakt.md

Șocul pe care îl trăiesc liberal-democrații pe fondalul ultimelor evenimente ar putea să-i aducă în tabăra celor care cer aprofundarea reformelor, afirmă analistul politic Anatol Țăranu. În acest condiții, democrații ar putea fi nevoiți să voteze demisia Guvernului Streleț, spune directorul Centrului de Analiză și Consultanță Politică „Politicon”, notează NOI.md.

„Ceea ce a făcut premierul Streleț în zilele imediate după reținerea liderului PLDM, Vlad Filat, nu insuflă foarte mult optimism pentru PD. Ce este cel mai neplăcut pentru PD, PLDM umblă la cele mai nevralgice puncte ale dominației PD în viața politică, și anume la instituțiile care reprezintă astăzi puterea principală a PD și aici e vorba de Procuratură, de CNA ș.a.m.d. Dacă liberal-democrații vor continua această linie, atunci PD nu va avea încotro și va fi nevoit să recurgă la demiterea Guvernului”, a explicat Anatol Țăranu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

În opinia analistului politic, democrații continuă la ora actuală să analizeze situația, luînd în calcul inclusiv riscurile căderii Guvernului Streleț. Expertul nu exclude că în cazul în care democrații vor respinge moțiunea de cenzură, configurația alianței de guvernare s-ar putea schimba, prin cooptarea reprezentanților grupului Leancă.

„Dacă totuși PD va decide să nu voteze moțiunea de cenzură, aceasta nu ar însemna altceva decît că PD nu are o altă formulă de guvernare în afară de Alianța pentru Integrare Europeană. Dar tot atît de evident este că plata pentru acest pas înapoi al PD, pentru PLDM, va fi nimic altceva decît admiterea ca în configurația de guvernare să intre reprezentanții grupului Leancă, ceea ce, desigur, este o sfidare pentru PLDM”, mai spune Țăranu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?