X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Primul candidat la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale

27 oct. 2015,, 10:20   Economie
2464 0
Появился первый претендент на должность президента Нацбанка
Foto: kp.ru
Cu trei zile înainte de expirarea termenului de depunere a cererilor pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale, la concurs s-a înscris primul candidat. Documentele la comisia specială au fost depuse de economistul moldovean Serghei Iachim, care în prezent locuieşte în Belgia.

Directorul executiv al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, Adrian Lupuşor, care este membru al comisiei, a spus că după examinarea dosarului se va decide dacă candidatul întruneşte toate criteriile.

"Sper că la concurs se vor înscrie şi alţi doritori. Probabil, ceilalţi au decis să depună documentele în ultima zi. Din altă parte, asemenea pasivitate poate fi interpretată ca rezultat al lipsei de încredere faţă de funcţia de guvernator al BNM şi autorităţi per ansamblu. Tehnocraţii, specialiştii independenţi, care nu se bucură de sprijinul clasei politice nu pot conta pe realizarea reformelor reale în domeniul financiar-bancar", a spus el.

Serghei Iachim este economist şi în prezent este manager pentru riscuri financiare la compania „AG Insurance”. Acesta a participat la alegerile parlamentare din 2010 în calitate de candidat independent, dar a acumulat doar 172 de voturi. În programul electoral a pus accentul pe modernizarea ţării, atragerea investiţiilor şi dezvoltarea sectorului agricol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?