X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cancelarul Austriei: Criza refugiatilor poate destrama UE

25 oct. 2015,, 22:00   Externe
4739 1

Foto: polit.ru

Criza refugiatilor care afecteaza Europa s-ar putea solda cu descompunerea Uniunii Europene, a estimat cancelarul austriac Werner Faymann, intr-un interviu acordat cotidianului Kronen Zeitung.

"In momentul de fata, este vorba fie de consolidarea unei Europe unite, fie de a asista la o lenta descompunere a Uniunii Europa. Primul scenariu presupune o cale complexa si, probabil, de lunga durata, dar al doilea presupune haos", a apreciat cancelarul austriac.

In opinia lui, esentiala este apararea frontierelor exterioare ale UE, dar trebuie astfel actionat, incat sa se evite eventualitatea ca fiecare tara sa inceapa sa ridice bariere proprii.

Declaratia cancelarului austriac vine in contextul in care, sambata, premierul bulgar, Boiko Borisov, a afrimat ca tara sa, România şi Serbia sunt gata să-şi închidă frontierele dacă Germania şi Austria şi le închid pe ale lor pentru a stopa afluxul de refugiaţi.

"Dacă Germania şi Austria închid frontierele, suntem pregatiti să nu permitem ca ţările noastre să devină zone tampon. Vom fi gata să ne închidem frontierele", a precizat Borisov după o întrevedere cu omologii săi român, Victor Ponta, şi sârb, Aleksandar Vucic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?