X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia și Iordania au convenit să-și coordoneze operațiunile militare în Siria (Lavrov)

24 oct. 2015,, 02:00   Externe
3372 1

Foto: mn.ru

Rusia și Iordania au convenit să-și coordoneze operațiunile militare în Siria, a declarat vineri la Viena ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, după o întrevedere cu omologul său iordanian, Nasser Judeh, relatează AFP. 'Forțele armate din cele două țări, forțele ruse și iordaniene, au convenit pentru coordonarea acțiunilor, între care cele ale forțelor aeriene în Siria', a declarat Lavrov presei, adăugând că un mecanism în acest sens a fost stabilit la Amman. Iordania este aliată a SUA și face parte din coaliția împotriva organizației jihadiste Statul Islamic.

În cursul unei conferințe de presă comune cu Serghei Lavrov, ministrul iordanian de externe, Nasser Judeh, a subliniat necesitatea unei 'coordonări strânse cu Rusia, în special între cele două armate, de o parte și de cealaltă'. El a adăugat că speră ca acest mecanism de coordonare 'să fie eficace pentru a combate terorismul în Siria'.

Americanii și aliații lor conduc o coaliție internațională împotriva SI și acordă sprijin rebelilor sirieni inamici ai regimului de la Damasc. Rusia, aliat cheie al președintelui Bashar al-Assad, a lansat în urmă cu trei săptămâni o campanie de bombardamente aeriene în Siria. Washingtonul și partenerii săi consideră că aceste raiduri ar fi mai degrabă destinate să-l salveze pe șeful statului sirian.

După întrevederea cu șeful diplomației iordaniene, Serghei Lavrov a început o reuniune cvadripartită cu omologii săi american, John Kerry, saudit, Adel al-Jubeir, și turc, Feridun Sinirlioglu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?