Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Candu îl acuză pe Streleț

25 sep. 2015,, 08:50   Politică
3868 6

Foto: noi.md

Daca premierul Valeriu Strelet nu ar fi insistat pe demisia conducerii Bancii Nationale, Republica Moldova ar fi semnat acordul cu Fondul Monetar International la inceputul lunii octombrie, sugereaza presedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Dacă Prim-ministrul Streleţ nu ar fi insistat atît de mult cu demisiile şi confruntarea directă cu BNM, noi la începutul lunii octombrie am fi putut să avem acordul cu FMI. Acum însă, cu regret, toţi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru declaraţii populiste şi iresponsabile", a spus presedintele Parlamentului pentru deschide.md.

Astazi, Valeriu Strelet a declarat ca ”pana la data de 21 conform informatiilor, misiunea a avut mandatul de a discuta, negocia si semna un memorandum, urmare a anuntarii demisiei lui Dragutanu, acest mandat a fost retras. Perspectiva semnarii unui memorandum va fi dupa numirea guvernatorului BNM.”

Misiunea FMI se afla la Chisinau de la 22 septembrie si va ramane pana la 6 octombrie. Ulterior, expertii vor face un raport de evaluare a politicilor guvernarii si abia apoi se va decide daca vor fi initiate negocieri in privinta semnarii unui acord de finantare cu FMI. Atata timp cat nu exista un acord, tara noasta este lipsita de finantare externa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?