Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Voronin ar putea accepta funcţia de preşedinte

24 sep. 2015,, 09:00   Politică
3882 14

Foto: noi.md

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, nu exclude că ar putea să accepte funcţia de şef al statului, dacă i se va propune. Ce-i drept, fostul preşedinte de ţară afirmă că oferta va fi acceptată, doar dacă va fi mulţumit de condiţiile care i se vor propune. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV7.

Întrebat dacă va accepta funcţia de preşedinte al ţării după ce expiră mandatul actualului şef de stat, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că ar putea analiza o astfel de ofertă, doar că în anumite condiţii. Totodată, acesta nu exclude că pentru a da jos guvernarea, ar putea face coaliţie în Parlament cu mai multe partide de stînga pentru a vota demisii la pachet. ”Dacă mi se va propune funcţia de preşedinte al ţării, dar sînt foarte sceptic că se vor apropia de mine, atunci le voi un răspuns doar după ce voi analiza condiţiile impuse de ei. Eu sînt pentru alegeri anticipate, dar nu în asemenea condiţii. Nu trebuie să fie organizat un nou scrutin pînă nu vor fi demişi mai mulţi şefi de instituţii, printre care preşedintele CEC, procurorul general şi alţii care ar putea din nou să fraudeze alegerile, ca apoi iar să ne trezim la guvernare cu această clasă politică, doar că în fruntea instituţiilor să stea alte nume. De aceea, pentru a da jos această guvernare, PCRM este gata să voteze în Parlament, alături de PSRM şi alte partide, demisii în lanţ”.

Tot în cadrul emisiunii, Vladimir Voronin nu a exclus şi faptul că ar putea fuziona cu Partidul Democrat. ”În cazul alegerii preşedintelui şi declanşarea alegerilor anticipate, am putea fuziona şi cu PD, doar ca să fie pentru binele ţării. În timpul negocierilor, noi vom ţine cont de problemele oamenilor şi mai puţin de funcţiile pe care le vom ocupa noi, ca membri de partid”.

De asemenea, Voronin consideră că Moldova trebuie să menţină cursul european. ”Moldova este din start o ţară europenă. Noi susţinem vectorul european, însă trebuie de menţinut relaţiile bilaterale şi cu partenerii noştri, cum ar fi Federaţia Rusă .”

Liderul PCRM s-a referit şi la protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a explicat de ce comuniştii nu s-au expus pînă acum asupra manifestaţiilor. ”Partidul Comuniştilor nu a ieşit cu declaraţii cu referire la protest, deoarece asta nu ar schimba cu nimic situaţia. Eu susţin protestul oamenilor şi le dau dreptate, deoarece sînt amăgiţi. În prezent, noi ne axăm pe informarea cetăţenilor din regiunile ţării despre ceea ce se întîmplă în stat. Acum se produce o catastrofă naţională, este un bardac”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?