Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Ce spun experţii economici despre demisia conducerii Băncii Naţionale

21 sep. 2015,, 15:35   Economie
1599 0

Ce spun experţii economici despre demisia conducerii Băncii Naţionale
Foto : noi.md

Unii experţi economici din Republica Moldova nu văd cu ochi buni demisia conducerii BNM. Potrivit unor prognoze ale experţilor, ţara s-ar putea aprofunda tot mai mult în criza financiar-bancară existentă. Totuşi, învinuirile pe care le-a adus guvernartorul demisionat Dorin Drăguţanu clasei politice nu sunt destul de întemeiate.

"Drăguţanu a avut asupra lui mai multă presiune. S-a creat impresia că în toate problemele, vinovat este el. S-a creat o criză atunci când BNM aparţinea anumitor subdiviziuni ale autorităţilor. Alegerea unui nou Guvernator cu o politică mai clară ar fi un semnal mai clar pentru piaţa financiară", a specificat economistul Roman Chircă.

"Sunt anumite cauze ascunse care au dus la această decizie. A demisionat cu o zi înainte de a veni o comisie FMI la Chişinău. Acordul cu această organizaţie ar avea iarăşi de suferit. Toţi aşteptau ca Parlamentul să-şi asume decizia pentru destinul acestei ţări, însă nimeni nu s-a aşteptat ca Guvernatorul să demisioneze. Învinuirile pe care le aduce BNM nu sunt suficient de întemeiate", a spus expertul din cadrul Institutului Economiei de Piaţă, Viorel Gârbu.

"Demisia conducerii BNM a creat o situaţie de incertitudine, iar cotaţiile cursului valutar ar putea devaloriza moneda naţională tot mai mult", a zis şeful de catedră a Facultăţii de Economie Generală şi Drept a ASEM, Dorin Vaculovschi.

PUBLIKA.MD aminteşte că astăzi, conducerea BNM şi-a prezentat demisia. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă de însuşi Dorin Drăguţanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?