Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Protest la Kiev: Cerem constituirea Radei Populare a Basarabiei! (VIDEO)

21 sep. 2015,, 14:45   Externe
6198 4

Foto: infobiz.md

Susţinătorii creării Radei populare a Basarabiei au organizat la Kiev, în faţa sediilor Radei Supreme şi a Guvernului Ucrainei, o acţiune de protest la care, potrivit portalului Golos, au participat circa 500 de persoane.

Protestatarii au cerut puterii de la Kiev „să înceteze represiunile împotriva organizaţiei şi a minorităţilor naţionale din regiunea Odessa”.

Protestatarii au purtat pancarte pe care era scris: „Sîntem pentru Rada populară a Basarabiei!”, „Basarabia este împotriva represiunilor!”, „Basarabia este pentru autonomie naţional-culturală!”, „Basarabia este pentru înflorirea regiunilor!” etc.

Secretarul executiv al aparatului prezidiului Radei populare a Basarabiei, Andrei Crivoşeev, a declarat că, „spre deosebire de alte forţe politice, noi propunem să fie utilizată colaborarea internaţională în binele poporului Basarabiei”.

„Cu acest scop a şi fost creat Consiliul internaţional al Radei populare a Basarabiei. Din componenţa acestuia fac parte reprezentanţi ai Bulgariei, Moldovei, Găgăuziei şi Transnistriei. Vom atrage investiţii de proporţii în economia Basarabiei şi îi vom da o nouă şansă de dezvoltare”, a declarat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?