X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

SUA pledează pentru cooperare cu Europa pentru soluţionarea crizei refugiaţilor

16 sep. 2015,, 17:20   Externe
2325 0

Foto: firstnews.ru

Statele Unite, care sînt supuse presiunilor pentru a depune mai multe eforturi în vederea gestionării crizei refugiaţilor, au făcut apel la Europa să coopereze pentru a ajunge la o soluţie, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

"Va fi nevoie de cooperare cu toate statele europene şi Statele Unite şi comunitatea internaţională pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranţă, că toţi sînt trataţi cu omenie şi de asemenea trebuie să ne confruntăm cu sursa problemei, respectiv criza în desfăşurare în Siria", a declarat preşedintele american, Barack Obama, în urma discuţiilor avute cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Obama a subliniat de asemenea că Statele Unite vor accepta mai mulţi imigranţi sirieni, după ce săptămîna trecută a anunţat că cel puţin 10.000 de sirieni vor fi primiţi pe teritoriul american începînd de luna viitoare.

Secretarul de Stat american, John Kerry, va călători la Londra la sfîrşitul săptămînii, pentru a discuta despre criza refugiaţilor şi conflictul din Siria cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?