X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Candu: 30 de consultanți UE vor evalua sectorul justiției din Moldova

14 sep. 2015,, 14:58   Politică
3347 8

Foto: noi.md

Autoritățile moldovenești se află la ultima etapă de negocieri cu reprezentanții UE privind aducerea unei misiuni europene în domeniul justiției. Astfel, peste 30 de consultanți vor evalua întregul sistem de justiție și vor veni cu recomandări, a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu, notează NOI.md.

Spicherul a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că știe cum poate fi restabilită încrederea societății în judecători, doar că pentru aceasta este necesară modificarea Constituției.

„Am în general o idee să facem o chestiune și mai revoluționară. Ea aș face o comisie de evaluare formată din membri ai societății civile și experți străini, astfel încît toți judecătorii să fie supuși unui test de integritate, să lămurească de unde au averea, mașina. Doar dacă trec testul, să fie reconfirmați în funcție de către președinte. S-ar putea ca jumătate să nu treacă acest test și atunci s-ar putea să mai diluăm acest sistem corupt”, a explicat Candu.

Mai mult, democratul propune ca atît deputații, judecătorii, precum și alți funcționari de stat să fie lipsiți de imunitate.

„Deputații în general nu trebuie să se bucure de imunitate. O să vedeți că în așa situație, oamenii o să fugă de politică, pentru că aceasta înseamnă mare responsabilitate”, a punctat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?