Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

BERD şi UE au acordat companiei BT Leasing 2,2 mil. de euro pentru extinderea serviciilor de leasing

25 aug. 2015,, 13:15   Economie
2832 0
ЕБРР и ЕС предоставили компании BT Leasing 2,2 млн. евро
Foto: republika.md
Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat BT Leasing un credit de 2 mil. de euro pentru completarea portofoliului de leasing şi dezvoltarea pieţei de leasing din Moldova. Creditul a fost suplinit cu 200 mii euro din partea UE cu scopul de a împărţi riscul.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul BERD, datorită ajutorului acorda BT Leasing a reuşit să semneze un contract cu Imunotehnomed, acordându-i 82,5 mii de euro pentru procurarea echipamentului medical de diagnostic.

Directorul Imunotehnomed, Serghei Raţa, a menţionat că dacă nu ar fi existat leasingul, achiziţionarea echipamentului ar fi fost imposibilă.

"Este foarte scump şi compania nu-şi permite asemenea cheltuieli. Până în prezent era dificil de a depista unele bacterii, care pot provoca boli. Acum, cu ajutorul spectrometrului şi aşa-zisei metode MALDI-TOF noi putem depista boli ca salmonela, osteomielita, diverse tipuri de meningită, cu mostre minime de ţesut în decurs de 15 minute. Respectiv, pacienţii pot primi tratament şi să-şi restabilească sănătatea cu mult mai rapid", a spus el, menţionând că deşi compania se află la Chişinău, pentru investigaţii se pot adresa pacienţi din toată republica.

Laboratoarele şi serviciile învechite sunt o problemă serioasă pentru sectorul sănătăţii din RM. Marea parte a echipamentelor folosite în spitale datează din perioada sovietică.

Potrivit bancherului asociat al BERD, Britta Bochert, accesul al servicii de leasing eficiente are numeroase avantaje, şi nu doar pentru sectorul sănătăţii.

"Există un spectru larg de întreprinderi, care necesită asemenea servicii: companii de logistică, care în permanenţă au nevoie de autovehicule pentru transportarea mărfii; întreprinderile agricole, care au nevoie de acces la tehnică pentru obţinerea unei recolte mai mari şi alte domenii, care au nevoie de utilaj pentru producerea mărfii. Produsele financiare diverse se potrivesc diferitor companii şi le ajută se crească", a spus bancherul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?