Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Cîte cereri pentru Creditul Agricol de Urgență au fost primite și pentru ce sumă

25 mar. 16:15   Economie
1815 0

În perioada 1-25 martie, potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, au fost recepționate 90 de solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență, un instrument financiar conceput pentru agricultorii micro și mici care cresc cereale.

Dintre acestea, 80 au fost acceptate, iar altele 10 sînt în lucru. Pînă în prezent, valoarea totală solicitată este de 33.1 milioane lei. Potrivit ODA, procesul de emitere a garanției din partea ODA nu depășește două zile lucrătoare, cu condiția că toate actele prezentate sînt corecte și complete.

Agricultorii pot obține credite cu o valoare maximă de 500.000 lei, fiind garantate de stat în proporție de 90%. Instrumentul poate fi accesat inclusiv de către cei a căror credite sînt plasate în categoria substandard, conform prevederilor BNM.

Pentru a beneficia de acest credit, agricultorii se adresează băncilor comerciale, pînă pe 31 mai 2024. Solicitările agricultorilor sînt evaluate conform procedurilor individuale ale băncii. Solicitarea garanției de stat se realizează, la fel, prin intermediul băncilor.

0
0
2
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?