Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Streleț: La BNM se cer schimbări, sistemice, de atitudine și de persoane

19 aug. 2015,, 09:00   Politică
3140 2

Foto: noi.md

Premierul Valeriu Streleț susține că la BNM se cer schimbări, sistemice, de atitudine și de persoane, iar asta în contextul în care instituția nu şi-a făcut cu toată diligența meseria și că BNM nu a uzat instrumentele pe care le-a avut.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru europalibera.org.

„Vom decide împreună cu colegii noştri din Parlament, din cauză că nu e de competenţa Guvernului să opereze modificări în structura conducerii BNM. Mandatele celor care conduc Banca Naţională a Moldovei sînt de o înaltă stabilitate, şi e bine să fie aşa, dar totodată trebuie să nu aibă absolut niciun fel de afilieri politice.

De aceea, îndată cum se va deschide sesiunea parlamentară, voi insista cu colegii noştri să facem lumină, să fie făcute audieri în plenul Parlamentului, să ascultăm încă o dată argumentele conducerii Băncii Naţionale a Moldovei. Întrucît consecinţele sînt dramatice, din păcate. Nouă toate problemele ne-au venit din sectorul financiar-bancar”, a declarat Streleț.

Acesta a ținut să reitereze importanța depolitizării BNM, Procuraturii Generale și Agenţiei Naționale pentru Siguranţa Alimentelor. Mai mult, Streleț a menționat că, după revenirea din vacanță a Parlamentului,le va aminti colegilor săi să demareze cît mai urgent acest proces.

„Cît ţine de Agenţia Națională pentru Siguranța Alimentelor, este o entitate executivă şi ea va fi sub o monitorizare specială a mea, ca prim-ministru, deoarece este în subordinea mea directă. Aici îmi voi asuma toată responsabilitatea”, a conchis sursa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?