X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CNPF: Deocamdată este prematur să se vorbească despre excluderea Moldovei din sistemul „Cartea Verde”

18 aug. 2015,, 15:45   Societate
2627 1
НКФР: Пока преждевременно говорить об исключении Молдовы из системы «Зеленая карта»
Foto: md-cars.com
Deocamdată este prematur să se vorbească despre excluderea Moldovei din Sistemul Internațional „Cartea Verde”. Acest fapt l-a declarat Comisia Națională a Pieței Financiare, relatează NOI.md. În comunicatul ei se menționează că Consiliul Birourilor al Sistemului Internațional de asigurare a transportului auto „Cartea Verde” cu sediul la Bruxelles are trei organe de conducere - Comitetul de monitorizare, Comitetul de management și Adunarea Generală, ultima ca instanță decizională superioară, relatează NOI.md.

Astăzi la Bruxelles va avea loc ședința Comitetului de monitorizare al Consiliul Birourilor „Carte Verde” care în baza informației privind situația în Moldova va lansa propuneri pentru Comitetul de management al Consulului Birourilor de la Bruxelles, care la rîndul său urmează să convoace o ședință la care să formuleze concluzii și decizii față de calitatea de membru a Moldovei în Sistemul Internațional „Cartea Verde”. În particular, va deveni clar dacă va fi păstrată intactă hotărîrea Adunării Generale, adoptată în mai curent în orașul polonez Sopot, privind excluderea Moldovei din sistemul „Cartea Verde”, sau va fu adoptată o altă decizie.

CNPF a specificat că astăzi ar fi prematur să se difuzeze afirmația privind suspendarea statutului de membru al Moldovei în Sistemul Internațional „Cartea Verde” pînă nu va fi aprobată și făcută publică decizia oficială a Consiliului Birourilor de la Bruxelles. CNPF a declarat că va întreprinde toate măsurile aferente competenței sale pentru a nu admite suspendarea țării din Sistemul Internațional „Cartea Verde”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?