Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Import ilegal de marfuri sportive! 9 persoane reținute (VIDEO)

13 aug. 2015,, 12:45   Societate
4105 0
Import ilegal de marfuri sportive! 9 persoane reținute
Foto : noi.md
Contrabandă în valoare de 63 mln. de lei! Este vorba de schema frauduloasă de introducere în Republica Moldova a mărfurilor sportive. Despre asta a ținut să ne comunice procurorul în Procuratura Generală, Vitalie Busuioc, în cadrul unei conferințe de presă, anunță noi.md.

În urma investigațiilor de urmărire penală, s-a depistat că distribuitorii oficiali a două companii străine de mărfuri sportive urmau să introducă prin import, în cadrul zonei economice libere, mărfuri sportive. Ulterior, mărfurile urmau să fie exportate fictiv în Ucraina, în realitate comercializîndu-se pe teritoriul Republicii Moldova.

Schema însă a fost deconspirată, iar mărfurile confiscate urmează să acopere prejudiciul adus bugetului de stat în valoare de 26 mln. de lei.

Astfel, procurorul Vitalie Busuioc a concretizat că: “Pe acest caz, au fost reținute 9 persoane. De asemenea, au fost depuse demersuri de aplicare a măsurilor preventive a arestului preventiv pentru 30 de zile, care urmează să fie examenate”.

Potrivit procurorului, 2 persoane, din cele reținute, sunt fondatorii întreprinderilor, alții 6 sunt șoferi și 4 sunt inspectori vamali , printre care un șef de tură.

Dacă se va dovedi vina deplină a avestora, făptuitorii riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3-10 ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?