X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va obține 2 milioane de dolari pentru gestiunea riscurilor climaterice

31 iul. 2015,, 12:05   Economie
2252 1
Молдова получит $2 млн. на управление климатическими рисками
Foto: gandul.info
Moldova va obține de la Banca Mondială un credit suplimentar în valoare de 2 milioane de dolari pentru implementarea proiectului „Managementul dezastrelor și riscurilor climaterice”, relatează NOI.md.

Acest fapt este prevăzut de Acordul de finanţare adiţională a proiectului numit între Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare, care face parte din grupul Băncii Mondiale, semnat la Chișinău pe 21 mai 2015 și ratificat în Parlament. În afară de aceasta, termenul de implementare a proiectului propriu-zis a fost prelungit pînă la 30 iunie 2016.

Se preconizează că mijloacele suplimentare alocate Moldovei de Banca Mondială vor fi utilizate în special pentru achiziția și instalarea a 14 stații meteorologice automatizate și 35 de posturi meteorologice, procurarea softului pentru vizualizarea datelor meteorologice, precum și procurarea indicatoarelor pentru măsurarea umidității solului în cadrul măsurărilor agrometeorologice.

Implementarea proiectului va crea premize reale pentru reducerea pierderilor economice a fermierilor, grație consolidării potențialului Serviciului Hidrometeorologic de Stat al Moldovei, care va putea prognoza mai exact situația meteorologică și emite mai operativ avertizări despre riscurile producerii calamităților naturale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?