Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sîrbu: Teoretic negocierile trebuie să continue

27 iul. 2015,, 11:21   Politică
4755 5

Sîrbu: Teoretic negocierile trebuie să continue
Foto: inprofunzime.md

Chiar dacă Acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană – 3 a fost semnat de liderii PLDM, PD și PL, o serie de întrebări legate de componența noului guvern urmează a fi soluționate. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de către deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care însă nu a putut oferi detalii cu privire la procesul de negocieri.

„Teoretic există o serie de subiecte ce urmează a fi abordate. Este vorba de stabilirea candidaților pentru funcțiile de membri ai Guvernului. Ar putea exista și alte întrebări ce țin de învestirea propriu-zisă a guvernului. Pot exista anumite divergențe la textul programului de guvernare. Proiectul programului încă nu a fost definitivat, aici este loc pentru discuții”, a precizat Sergiu Sîrbu.

Întrebat de ce consultările cu șeful statului în vederea desemnării unui candidat la funcția de premier au fost amînate de două ori, Sergiu Sîrbu a precizat că răspunsul la această întrebare îl cunosc liderii celor trei formațiuni.

Precizăm că termenul constituțional pus la dispoziție autorităților pentru formarea noului guvern este de trei luni, pînă pe 12 septembrie curent. În cazul dat, acest interval este calculat din momentul anunțării demisiei lui Chiril Gaburici, adică din 12 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?