Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Arma cu care rusii vor sa distruga scutul american!

23 iul. 2015,, 05:00   Externe
6220 16

Foto: eurasian-defence.ru

Rusia intentioneaza sa scoata, practic, din functiune sistemul american de aparare aeriana cu ajutorul unui aparat hipesonic numit "OBIECT 4202", anunta presa moscovita. Viteza acestui aparat garanteaza capacitatea lui de a face inofensiv orice sistem anti-racheta, afirma ziarele din Rusia.

Potrivit presei, aparatul ar fi fost testat de-a lungul ultimilor ani, ultima serie de incercari datand din februarie anul curent. Surse apropiate situatiei au afirmat, sub rezerva anonimatului, ca lansarile au fost efectuate de pe cosmodromul Baikonur, in Kazahstan, si din regiunea Orenburg.

Potrivit sursei, este vorba de un proiect mai vechi, considerat insa etapa intermediara in vederea realizarii unui focos pentru rachete balistice intercontinentale grele.

"Obiect 4202: a fost prezentat specialistilor la forumul tehnico-militar desfasurat in iunie la Kubinka, in regiunea Moscovei. Presa nu a avut acces la acea demonstratie. In context, ziarele mentioneaza declaratia expertului Oleg Piciny, seful unuia dintre departamentele de cercetari stiintifice ale ministerului rus al apararii, potrivit caruia Pentagonul va cumpara pana la sfarsitul anului 50 de rachete antibalistice pentru scutul american. Pe de alta parte, ministerul rus al apararii a anuntat ca Moscova intentioneaza sa deplaseze in Crimeea o escadrila de avioane Tu-22M, ca raspuns la desfasurarea pe teritoriul Romaniei a sistemului american de aparare aeriana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?