X 
Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Liderul PDM propune dialog cu deputaţii neafiliaţi până la semnarea acordului de formare a alianţei de guvernare

20 iul. 2015,, 13:05   Politică
4706 6
Лидер ДПМ предлагает вести диалог с независимыми депутатами
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) propune ca în cadrul negocierilor de formare a noii coaliţii de guvernare să fie purtat dialog şi cu cei trei deputaţi neafiliaţi din Parlament. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta politicianul a vorbit duminică seara în cadrul emisiunii Replika de la PrimeTV.

Potrivit spuselor sale, colegii din PLDM şi PL au acceptat propunerea, dar consideră că asemenea dialog trebuie purtat după semnarea acordului de formare în Moldova a alianţei pro-europene de guvernare.

"În opinia PDM asemenea întrevedere ar fi oportună până la semnarea de către PLDM, PDM şi PL a acordului de constituire a majorităţii de guvernare", a spus preşedintele PDM, Marian Lupu.

"În viziunea mea dialogul este necesar acum, nu mai târziu. În martie 2016 posibil ne vom confrunta cu problema alegerii Preşedintelui. Pentru aceasta sunt necesare 62 mandate, iar coaliţia la moment are doar 53", a spus Lupu, care consideră că în alte fracţiuni sunt deputaţi care nu-şi doresc alegeri repetate, dacă Parlamentul nu va reuşi să aleagă un nou Preşedinte.

Întrebat despre probabilitatea default-ului în RM, Lupu a spus că neachitarea pensiilor şi salariilor angajaţilor din sectorul bugetar nu este prevăzută nici în prognoza "rea", analizată de conducerea ţării în cazul alegerilor repetate în Parlament.

"Pentru noi este important ca până la sfârşitul lunii iulie să aprobăm Guvernului, care va iniţia negocieri cu FMI şi va semna cu fondul un nou program de dezvoltare", a menţionat Lupu, confirmând că partenerii externi au suspendat finanţarea pentru bugetul 2015.

Situaţia economică dificilă din RM liderul PDM a explicat-o parţial prin "factorul ucrainean".

"Ţara dată a fost dacă nu primul, atunci la sigur al doilea parteneri strategic al RM în plan economic, comercial, investiţional", a spus Lupu, exprimând speranţa că PLDM, PDM şi PL vor reuşi în curând să formeze alianţa de guvernare şi Guvernul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?