X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Leancă: Le sugerez celor trei partide să ia aminte la exemplul Greciei

9 iul. 2015,, 12:23   Politică
4841 11

Leancă: Le sugerez celor trei partide să ia aminte la exemplul Greciei
Foto : epochtimes-romania.com

Probabilitatea declanșării unor alegeri anticipate în Republica Moldova este tot mai mare, în condițiile în care izbucnirea unei revolte sociale este inevitabilă. Declarația aparține deputatului neafiliat Iurie Leancă, care i-a atenționat astăzi pe liderii partidelor proeuropene despre consecințele tărăgănării procesului de negocieri, notează NOI.md.

Potrivit fostului premier, pe fondul suspendării finanțării din partea UE, Republica Moldova riscă să rateze cel puțin un miliard de lei la bugetul de stat, bani din care urmau a fi achitate pensiile și salariile. În acest condiții, spune Leancă, e nevoie de întocmirea unui plan de acțiuni anticriză.

„I-aș invita pe cei care vor să creeze majoritate parlamentară să se uite ce se întîmplă în Grecia, să se uite cum țara se afla pe un trend pozitiv, ulterior au avut loc alegeri, a venit la putere un partid populist și iată în ce situație s-a pomenit. Și noi, din păcate, avem Syriza noastră, socialiștii, partidul lui Usatîi. Imaginați-vă ce se va întîmpla pe fundalul acestei crize totale în cazul în care «Syriza moldovenească» va veni la putere. Nu va fi mai bine, dar și mai rău”, a menționat Leancă.

Parlamentarul a anunțat că este gata să participe la formarea majorității parlamentare, dacă interesul țării va fi mai presus decît cele de partid. „Chem cele trei partide să înceapă imediat negocierile, să nu repete scenariul de după 30 noiembrie, cînd negocierile s-au întîns timp de două luni, cu discuții subterane. Să lase orgoliile, frustrările și luptele pentru cine va fi prim-ministru, să se axeze pe angajamente clare. Îndemn cele trei partide să nu mai facă ping-pong. Eu și domnul Carpov sîntem dispuși să contribuim cu idei, cu propuneri și cunoștințe, pentru a ajuta Moldova să iasă din această criză”, a punctat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав