Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Delegaţia Congresului Consiliului Europei va sosi joi în Moldova într-o vizită postmonitorizare

1 iul. 2015,, 12:30   Politică
2663 1
Делегация конгресса Совета Европы прибудет в четверг
Foto: trassae95.com
Delegaţia Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei va sosi joi în Moldova într-o vizită de postmonitorizare, anunță agenţia "Infotag" cu referire la site-ul organizaţiei.

Din delegaţie fac parte raportorul pentru democraţie regională Philippe Receveur (Elveţia, ЕРР/CCE) şi raportorul pentru democraţie locală Francis Lec (Franţa, SOС).

Congresul a efectuat două vizite de monitorizare în Moldova, în 2005 şi 2011. Iar anul trecut, la Chişinău a avut loc o vizită la nivel înalt, în cadrul căreia raportorii Congresului s-au întrunit cu conducerea republicii, inclusiv cu reprezentanţii autorităţilor locale, precum şi cu cei ai autonomiei găgăuze şi regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Autorităţile moldovene și-au exprimat dorinţa de a coopera cu Congresul şi de a implementa recomandarea 322 (2012) cu privire la democraţia locală şi regională în Republica Moldova.

Programul postmonitorizare a fost întocmit în parteneriat cu autorităţile moldoveneşti şi se bazează pe recomandările Congresului. În cadrul vizitei actuale raportorii vor examina Strategia naţională de descentralizare, măsurile întreprinse în perioada 2012-2015. În etapa a doua a postmonitorizării experţii se vor familiariza cu procesul de îndeplinire a recomandărilor Congresului, în particular, partajarea funcţiilor şi obligaţiunilor la nivel local şi central, aspecte ale consultării autorităţilor locale şi reducerea supravegherii acestora.

După discuţiile postmonitorizare va fi întocmit un document pentru Guvern, ce va lua în calcul necesităţile, priorităţile Guvernului, precum şi situaţia din regiune. Semnarea şi transmiterea oficială a documentului va încheia procedura de postmonitorizare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?