Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

ANRE a anunțat cînd va examina chestiunea privind majorarea tarifelor la energia electrică

1 iul. 2015,, 10:45   Economie
3699 0
НАРЭ рассказало, когда рассмотрит вопрос повышения тарифов на электроэнергию
Foto: n4.md
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat că va convoca o ședință publică pentru examinarea chestiunilor privind aprobarea noilor tarife de distribuție și furnizare a energiei electrice prezentate anterior de către operatori, dar acest lucru va avea loc după ce Agenția va finaliza procesul de verificare a datelor şi calculelor prezentate de aceeaşi operatori, relatează NOI.md.

Potrivit Agenției, la şedinţa publică a Consiliului de administraţie al ANRE vor fi invitaţi reprezentanți ai societății civile, ai asociațiilor de protecție a consumatorilor, ai mass-mediei, experți în domeniu, alte persoane interesate.

De menționat că în a doua jumătate a lunii martie curent ANRE a organizat trei runde de audieri publice pe marginea solicitărilor de aprobare a noilor tarife reglementate la energia electrică şi la gazele naturale parvenite de la companiile RED Union Fenosa, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, Moldovagaz, RED Nord şi RED Nord-Vest.

Ultima oară tarifele reglementate la gazele naturale şi la energia electrică au fost modificate de ANRE în septembrie 2011 și, respectiv, mai 2012. Reprezentanții companiilor RED Union Fenosa, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie, Moldovagaz, RED Nord și RED Nord-Vest au solicitat majorarea tarifelor la energia electrică şi la gazele naturale pentru consumatorii finali cu aproximativ 50 la sută. Specialiștii ANRE au declarat că vor examina şi verifica cu meticulozitate toate materialele şi calculele prezentate de operatori.

ANRE a specificat că în procesul de examinare a noilor tarife reglementate la energia electrică se va ghida de principiul „eficienţă maximă la costuri minime” pentru toţi operatorii care au solicitat aprobarea acestor tarife.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?