Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Fostul şef IFPS Nicolae Vicol a fost dat în căutare naţională şi internaţională

24 iun. 2015,, 13:15   Societate
3038 1

Foto: noi.md

Fostul şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Nicolae Vicol, a fost dat în căutare naţională şi internaţională. Despre aceasta a comunicat, marţi, Serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei.

Săptămîna trecută Vicol a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis. De asemenea, Judecătoria sectorului Rîşcani, care a pronunţat sentinţa, i-a interzis să ocupe funcţii de stat în decurs de cinci ani şi l-a obligat să achite amenda de 10 mii de lei. Vicol este acuzat de abuz în serviciu, corupţie şi interceptare ilegală a convorbirilor telefonice.

Fostul şef al IFPS a fost reţinut de ofiţerii CNA pe 15 februarie 2013. I-au fost aduse acuzaţii de abuz în serviciu şi interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice ale subordonaţilor. Petrecînd o perioadă în arest la domiciliu, Nicolae Vicol a fost eliberat prin decizia Curţii de Apel Chişinău şi plasat sub control judiciar. El se prezenta la toate şedinţele de judecată, dar înainte de ultima şedinţă a părăsit Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?