Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Fost premier: Poate celor care guvernează le convine să creeze această situație de haos

14 iun. 2015,, 13:50   Politică
3279 2

Fost premier: Poate celor care guvernează le convine să creeze această situație de haos
Foto: timpul.md

Fostul prim-ministru moldovean, în perioada anilor 1991-1992, Valeriu Muravschi, nu exclude că evenimentele care au loc în ultimul timp pe scena politică sînt parte a unui scenariu bine pus la punct. În cadrul unui interviu acordat Europei Libere, fostul premier a precizat că demisia lui Gaburici, criza din sistemul bancar și alte probleme care au iești la suprafață au scopul de a compromite parcursul european al țării, notează NOI.md.

„Eu uneori stau şi mă gîndesc că poate aceasta a fost pus la cale, ca să discredităm, ca să aducem țara într-o situaţie într-adevăr foarte complicată, cînd europenii să ne întoarcă spatele”, a menționat fostul politician.

Potrivit lui Valeriu Muravschi, paradoxal este faptul că toate problemele cu care se confruntă țara s-au acutizat și au ieșit la iveală, după semnarea Acordului de asociere cu UE.

“Nu v-aţi pus întrebarea aceasta? Ce se întîmplă? Din momentul cînd s-a văzut că Republica Moldova a făcut un pas, nu l-am făcut atît noi, cît europenii ne-au ajutat să facem pasul acesta, obţinînd regimul liberalizat de vize, semnînd Acordul de Aaociere. Tocmai după aceste lucruri bune se întîmplă lucrurile care s-au întîmplat. Însăşi instaurarea guvernului, un guvern foarte slab, poate tot a făcut parte din schema de discreditare a ideii integrării europene şi destabilizării situaţiei. Dar dacă vorbim mai simplu, ţărăneşte, în apa tulbure mai uşor se prinde peştele. Poate le convine celor care guvernează să creeze situaţia aceasta de haos şi aici băieții îşi rezolvă problemele lor”, a explicat Muravschi.

Fostul premier se arată convins că suportul acordat țării noastră de Uniunea Europeană s-a diminuat dramatic, iar odată cu acesta au scăzut și finanțările. Potrivit lui, clasa politică a degradat într-atît de mult, încît cetățenii ar trebui să înceapă a-și face griji pentru situația creată.

„Din păcate, în toţi aceşti 25 de ani a degradat însăşi clasa politică, avem puţini oameni care ar putea fi sprijiniţi. Şi potenţialul administrativ la noi e foarte slab”, a spus Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?