Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Comuniștii condamnă acțiunile primarului general

10 iun. 2015,, 15:55   Politică
3034 2

Foto: noi.md

„Sub pretextul demarării lucrărilor de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare, Primăria capitalei vrea să zădărnicească celebrarea Zilei Rusiei la Chișinău”. De această părere sînt reprezentanții PCRM, care l-au acuzat pe Dorin Chirtoacă de faptul că încearcă să provoace disensiuni în societate, notează NOI.md.

Aceștia au cerut conducerii Primăriei să asigure necondiționat desfășurarea programului dedicat Zilei Rusiei în centrul capitalei.

„Acțiunile primarului general sînt îndreptate spre blocarea celebrării Zilei Rusiei în Moldova. Deja de mai mulți ani, la noi se sărbătoresc Zilele Franței, României Germaniei, este o practică normală. Noi condamnăm aceste acțiuni, considerăm că duc la dezbinarea societății și înrăutățirea relațiilor cu Federația Rusă. PCRM cere de urgență asigurarea necondiționată a sărbătorii Zilelor Rusiei la Chișinău”, a precizat șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanov.

Potrivit lui Eduard Mușuc, candidat la funcția de consilier municipal din partea Partidului Comuniștilor, faptul că primarul capitalei a dispus începerea lucrărilor de reparație exact cu trei zile înainte de eveniment ridică semne de întrebare.

„Timp de 8 ani bulevardul Ștefan cel Mare nu a fost reparat în nici un fel și iată acum, cu trei zile înainte de alegeri, primarul ia brusc această decizie. Înțelegem perfect că la mijloc stau cu totul alte motive. Este evident că încearcă să împiedice celebrarea Zilei Rusiei la Chișinău. Doar un om nebun poate declara că principalul său concurent la alegeri este Vladimir Putin, așa cum a făcut-o Chirtoacă”, a spus Eduard Mușuc.

Totodată, reprezentanții PCRM au cerut convocarea de urgență a Consiliului Municipal Chișinău pentru examinarea acestei probleme.

Precizăm că Ziua Rusiei va fi marcată pe 11 iunie la Chișinău printr-un concert cu participarea unor artiști din Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?