X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Gaburici: Pentru lupta cu corupţia Guvernul trebuie să fie unit

9 iun. 2015,, 11:50   Politică
2994 5
Габурич: имена чиновников, которые противятся реформам, станут известны
Foto: vzglead.md
Guvernul duce lipsă de unitate pentru combaterea eficientă a corupţiei, iar membrii Cabinetului de miniştri trebuie să cînte la unison şi să se gîndească la aceleaşi lucruri, consideră prim-ministrul Chiril Gaburici, relatează Infotag.

Premierul a spus luni, la emisiunea InProfunzime de la ProTV, că în prezent Guvernul nu este capabil să realizeze proiecte serioase în domeniul combaterii corupţiei.

"Sistemul de lucru nu este suficient de eficient. Vreau să schimb metodele de lucru şi procesele din Guvern. Posibil, predecesorii mei nu aveau destul timp pentru realizarea acestui plan şi nu pot să-i critic. Dar problemele există şi trebuie rezolvate", consideră Gaburici.

Potrivit lui, metodele de lucru în Guvern s-au învechit şi nu corespund actualelor cerinţe şi standarde.

"Dacă voi adresa o solicitare la un minister, documentul dintîi trece prin 8-10 oameni. Astăzi implementăm sistemul electronic, ceea ce permite reducerea timpului de expediere şi primire a documentelor, însă aceasta nu înseamnă că unii funcţionari vor fi concediaţi. Nu mă grăbesc să iau asemenea decizie. Sper că simplificarea procedurii de lucru pentru precedenta componenţă a funcţionarilor Guvernului va duce la majorarea volumului de lucru", a spus el.

Gaburici a menţionat că cetăţenii cunosc numele funcţionarilor care se opun reformelor din Guvern.

"Unele momente am reuşit să le schimbăm, altele vor fi realizate cu timpul. Dar apar situaţii în care unele structuri sau funcţionari nu doresc să coopereze, spunînd că unele propuneri sînt ilegale. Ei au propriile interese în diferite domenii şi nu le este avantajos să schimbe ceva. Dar dacă vorbim despre lupta cu corupţia, atunci trebuie cu adevărat să luptăm cu acest fenomen", a spus premierul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?