Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Procuratura Generală a primit acordul pentru a ancheta un magistrat

9 iun. 2015,, 13:15   Societate
2535 0

Судью из Оргеева подозревают в фальсификации государственных документов
Foto: news.pn

Procurorul General, Corneliu Gurin, a primit astăzi acordul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la pornirea urmăririi penale şi tragerea la răspundere penală a unui judecător de instrucţie din cadrul Judecătoriei Orhei.

Din actul de sesizare prezentat de Procurorul General şi probele administrate rezultă o bănuială rezonabilă că acţiunile respectivului magistrat întrunesc elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni: pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrare legii şi falsul în acte publice.

Potrivit materialelor procesului penal, în cadrul examinării plângerii unui agent economic care contesta hotărârile emise de procurori, judecătorul de instrucţie a dispus respingerea plângerii petiţionarului, cu explicarea termenului de atac de 15 zile în Curtea de Apel Chişinău.

Însă peste trei luni de la pronunţarea încheierii, judecătorul a expediat în adresa Procuraturii copia dispozitivului încheierii cu un conţinut diametral opus, prin care admitea plângerea petiţionarului.

Urmărirea penală pe acest caz va fi exercitată de Procuratura Anticorupţie, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?