Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

CNAS face precizări în legătură cu eliberarea prestaţiilor sociale

6 iun. 2015,, 16:30   Societate
3060 0
НКСС вносит пояснения по поводу выплаты социальных пособий
Foto: ipn.md
Începând cu 1 iunie 2015, plata suportului financiar de stat lunar va fi efectuată de către prestatorul de servicii de plată care asigură plata pensiei/alocaţiei sociale de stat. Modificările, care sunt dictate de intenţia de a simplifica procedura de plată, se conţin într-o lege recent votată de Parlament şi care a fost publicată vineri, 5 iunie, în Monitorul Oficial. Totodată, celelalte prestaţii – pensii, alocaţii, indemnizaţii, ajutor de deces etc. în continuare vor fi distribuite beneficiarilor prin intermediul oficiilor Poştei Moldovei şi filialelor Bănii de Economii, până la desemnarea de către beneficiar a altei instituţii, transmite IPN.

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunţă, într-un comunicat de presă, că aceeaşi lege prevede că beneficiarii de pensii, ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului vor putea să îşi aleagă individual prestatorul de servicii de plată de la care să ridice banii. Beneficarii care doresc să fie deserviţi prin instituţiile bancare pot depune cerere în care vor indica banca selectată din lista care va fi anunţată public de CNAS. Cererea, copia cardului sau a contului bancar se vor depune la structurile teritoriale ale CNAS la locul de domiciliu.

În cazul în care persoanele nu vor desemna prin cerere instituţia care va asigura plata prestaţiilor menţionate, acestea vor fi efectuate de către instituţia care deja asigură plăţile respective, până la desemnarea, prin cerere de către persoană a altei instituţii de plată.

Totodată, CNAS, în termene restrânse, va iniţia negocieri cu instituţiile financiare în vederea încheierii contractelor de deservire bancară a beneficiarilor de pensii, alocaţii şi alte prestaţii. CNAS va publica lista instituţiilor bancare cu care vor fi încheiate contracte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?