X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Comuniștii au lansat o declarație de protest împotriva suspendării retransmiterii postului de televiziune „Rossia 24”

2 iun. 2015,, 11:25   Politică
2766 3
Коммунисты выступили с протестом против приостановления ретрансляции телеканала «Россия 24»
Foto: basarabia.md
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a lansat o declarație de protest împotriva deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului privind suspendarea retransmiterii postului de televiziune „Rossia 24” pe teritoriul țării, relatează NOI.md.

În declarația difuzată se menționează, în special, că „decizia respectivă a CCA demonstrează o dată în plus atitudinea tendenţioasă şi subiectivă a guvernării actuale faţă de mijloacele de informare în masă, dar şi faţă de jurnaliştii din Rusia. Cetăţenii Republicii Moldova au dreptul să se informeze din diferite surse”.

„Noi considerăm că interzicerea retransmiterii posturilor TV, indiferent de ţara de origine şi proprietar, este inadmisibilă într-un stat democratic şi de drept şi poate duce la destabilizare şi la conflicte sociale. Astfel de hotărîri ale unei guvernării care pretinde a se numi europeană, care a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, ignorînd opinia poporului, vin în contradicţie cu normele fundamentale ale libertăţii de exprimare şi ale democraţiei. Guvernarea nu promovează buna înţelegere în societate, ci dimpotrivă, confruntarea, utilizînd metode ilegale, represive.

Este bine cunoscut faptul că totul a început de la lichidarea postului TV NIT. Anume atunci, cu acceptul tacit al reprezentanţilor europeni şi cu încuviinţarea plină de laşitate a colegilor de breaslă – a jurnaliştilor, au început represiunile faţă de mijloacele de informare în masă.

În acelaşi timp, ne exprimăm dezacordul faţă de acţiunile structurilor europene şi ale emisarilor săi care tutelează guvernarea. PCRM cere să fie oprită şi interzisă persecutarea jurnaliştilor, a canalelor televizate. Nu căutaţi duşmani ai Moldovei! Nu inventaţi probleme acolo unde ele lipsesc! Guvernarea ar trebui să se ocupe de probleme cu adevărat importante cu care se confruntă zi de zi cetăţenii Republicii Moldova.

Insistăm ca Adunarea Generală a Consiliului Europei, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului să finalizeze examinarea dosarului NIT, care este înregistrat la Strassbourg încă din anul 2012”, se menționează în declarația Partidului Comuniștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?