Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Asiguratorii auto din Moldova şi-au păstrat dreptul de a elibera „Carte verde”

29 mai. 2015,, 10:15   Societate
2847 0
Автостраховщики сохранили право на полисы "Зеленая карта"
Foto: md-cars.com
Biroul Internaţional al Motorului (BIM) a reuşit să-i păstreze dreptul Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) de a elibera poliţe Carte Verde şi după 1 iulie 2015.

Surse sigure i-au relatat corespondentului "Infotag" că la Sopot (Polonia), unde are loc Adunarea BIM, din care fac parte 48 de state de pe continentul european, s-a decis de a-i da BNAA "temă pentru acasă" cu o serie de cerinţe şi de a-i păstra dreptul de a elibera Carte Verde.

După cum a relatat anterior "Infotag", din cauza situaţiei precare pe piaţa asigurării auto din RM, Consiliul BIM i-a înaintat BNAA o serie de cerinţe, în particular, majorarea fondului extern de garantare pentru lucrul cu Cartea Verde de la $2 mil. pînă la 4,25 mil. euro.

Consiliul BIM a insistat ca banii din acest fond să fie păstraţi pe un depozit într-o bancă europeană sau ca asiguratorii să-i prezinte garanţie bancară unei bănci europene cu rating înalt. Conducerea BIM afirmă că la sfîrşitul lunii mai 2015, la şedinţa anuală a Adunării BIM se va decide, dacă vor avea companiile de asigurare din Moldova dreptul de a emite poliţe Carte Verde.

Înainte de desfăşurarea Adunării, BNAA a rezolvat problema fondului de garantare, transferînd 4,25 mil. de euro pe un cont de depozit la KBS Bank (Belgia).

Participanţii pieţei de asigurări, intervievaţi de corespondentul "Infotag", menţionează că "tema pentru acasă" pentru BNAA este "soluţia bună, la care putem doar visa, avînd în vedere situaţia de pe piaţa moldovenească".

"Deoarece încă în martie 2015 se vorbea că din 1 iulie 2015 BNAA va fi lipsit de dreptul de a emite Carte verde", a spus interlocutorul agenţiei, arătîndu-se mulţumit de faptul că proprietarii de autovehicule din Moldova vor putea procura liber poliţe Carte Verde la ei în ţară pentru vacanţa de vară poliţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?