X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

28 mai, ziua în care se va hotărî, dacă Moldova va putea să elibereze polițele „Cartea Verde”

28 mai. 2015,, 09:15   Societate
2846 0
Сможет ли Молдова выдавать полисы «Зеленая карта» решится 28 мая
Foto: md-cars.com
Delegaţia Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) s-a întrunit, miercuri, cu conducerea Consiliului Biroului Internaţional al Motorului (BIM).

Surse din cadrul BNAA au relatat corespondentului "Infotag" că întîlnirea a avut loc la Sopot (Polonia), unde zilele acestea are loc Adunarea anuală a BIM, pe agenda căreia figurează un subiect ce vizează dreptul companiilor de asigurare din Moldova de a emite în continuare poliţe "Carte Verde".

La reuniune au participat preşedintele în exerciţiu al Consiliului BIM din partea Poloniei, precum şi reprezentantul Germaniei, care va fi ales participant al Adunării.

"Impresiile lăsate de reuniuni sînt foarte pozitive, ceea ce insuflă speranţă că BIM va lua o decizie pozitivă în privinţa păstrării dreptului Moldovei de a emite poliţe "Carte Verde", a spus interlocutorul agenţiei, care a amintit că BNAA a îndeplinit condiţiile BIM în ce priveşte fondul extern de garantare, pentru ca companiile de asigurări să poată lucra cu poliţele "Carte Verde",

Companiile de asigurare – membre ale BNAA au majorat fondul de la $2 mil. pînă la 4,25 mil. de euro şi l-au transferat în calitate de depozit la KBS Bank (Belgia) cu 0,25%.

Se presupune că miercuri Comitetul de Administrare al BIM va elabora un proiect de hotărâre privind Moldova, care va fi prezentată joi, 28 mai, pentru examinare Adunării anuale BIM, din care fac parte 48 de state din Europa.

"Situaţia va depinde de cum vor vota participanţii adunării", a spus sursa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?