Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Funcţionalitatea MAI va fi verificată de experţi din cinci ţări europene

22 mai. 2015,, 13:45   Societate
3148 1
Молдавская полиция будет реформирована по западному образцу
Foto: mai.gov.md
Funcţionalitatea Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova va fi verificată în cadrul unei cercetări realizate în următoarele trei luni de către experţi din Austria, Germania, România, Spania şi Suedia, informează agenția Infotag.

Joi, 21 mai, la prezentarea proiectului, coordonatorul grupului de experţi, Daniel Barbu, a menţionat că "reforma Ministerului de Interne, ca şi orice altă modernizare structurală, presupune îmbunătăţiri. Organele afacerilor interne trebuie să fie accesibile oricărui cetăţean al Moldovei şi funcţionale la maximum".

"Pornind de la aceste criterii, va fi studiată starea de lucruri", a spus el.

Şeful Direcţiei resurse umane din cadrul MAI, Anatol Dănilă, a menţionat că reformarea organelor de drept a început în 2010.

"În prezent cel mai bun rezultat a devenit ridicarea vizelor cu UE şi activitatea Poliţiei de Frontieră în baza standardelor europene", a spus el.

Reprezentantul Ambasadei SUA în Moldova, Donald Carol, a relatat că SUA şi UE vor finanţa cercetarea dată cu scopul de a stabili ce s-a făcut deja pentru modernizarea MAI şi ce rămîne de făcut.

"SUA pledează activ pentru reformarea MAI. Cînd vorbim despre modernizarea poliţiei, atunci se subînţelege că va fi conform exemplului occidental. Ambasada SUA va sprijini şi alte proiecte iniţiate de MAI", a spus diplomatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?