X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Al doilea Dialog China-SUA se concentrează pe promovarea cunoașterii reciproce

17 iun. 16:15   Internațional
2178 0

Al doilea Dialog China-SUA Pista 1.5 a avut loc la Beijing.

Aproximativ 30 de reprezentanți ai Chinei și Statelor Unite ale Americii, inclusiv John Thornton, co-președinte al Consiliului de Administrație al Societății Asia, au participat la eveniment și s-au angajat în promovarea schimburilor sincere, aprofundate și constructive. Tema dialogului a fost „Împărtășirea perspectivelor și stabilirea de soluții pentru probleme cheie și urgente".

Părțile au convenit că dezvoltarea stabilă a relațiilor bilaterale corespunde cu interesele ambelor popoare și cu așteptările generale ale comunității internaționale. China și SUA trebuie să coexiste pașnic, să evite conflictele și confruntările și să consolideze comunicarea și dialogul pentru a spori înțelegerea și încrederea reciprocă.

Mai mult, cele două părți ar trebui să aprofundeze cooperarea în domenii precum economia, comerțul, schimbările climatice, sănătatea și inteligența artificială, promovînd schimburile umane, în special cele între tineri.

De asemenea, părțile au recunoscut importanța consolidării gestionării riscurilor și a abordării divergențelor, demonstrînd responsabilitatea lor ca puteri mondiale în abordarea provocărilor globale.


În cele din urmă, părțile au convenit să aprofundeze eforturile pentru promovarea dialogului și a dezvoltării stabile și sănătoase a relațiilor bilaterale.

Dialogul a fost organizat sub egida Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez și de Societatea Asia din SUA.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?