X 
Transnistria stiri: 1405
Preşedintele stiri: 4066

PLDM și PDM nu au reuşit să convină în privinţa unui proiect de lege tehnic

22 mai. 2015,, 11:15   Politică
2378 0
ЛДПМ и ДПМ не смогли договориться по техническому законопроекту
Foto: vedomosti.md
Deputaţii din Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Democrat (PDM) nu au reuşit să convină la şedinţa de joi a Parlamentului în privinţa adoptării unui document formal ce ar corespunde deciziei Curţii Constituţionale, informează agenţia "Infotag".

Viceministrul Justiţiei Sergiu Gurduza le-a prezentat deputaţilor pentru examinare un proiect de lege ce prevede excluderea din Codul penal a prevederilor ce anulează termenul de prescripţie pentru tragerea la răspundere a persoanelor ce au comis infracţiuni în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, deoarece Curtea Constituţională (CC) a recunoscut neconstituţionale amendamentele date.

Vicepreşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, unul dintre autorii proiectului de anulare a termenului de prescripţie, a spus că partidul pe care îl reprezintă recunoaşte decizia CC, însă renunţă să voteze pentru document.

"Noi considerăm incorectă stabilirea unui termen de prescripţie pentru pedepsirea persoanelor vinovate de evenimentele din aprilie. PLDM se abţine de la vot pe marginea acestui subiect", a menţionat deputatul.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a amintit deputaţilor PLDM că autorul proiectului este Ministerul Justiţiei, subordonat liberal-democraţilor la partajarea portofoliilor în Guvern.

"Noi acţionăm conform situaţiei concrete. Avem legea voastră privind anularea termenului de prescripţie, dar avem şi decizia CC şi refuzul de a sprijini documentul creează o situaţie juridică neclară. Înţeleg principialitatea voastră, dar documentul dat trebuia discutat şi votat", a spus democratul.

În replică, Streleţ i-a recomandat lui Diacov să se abţină de la explicaţii şi a spus că nu va renunţa la decizia fracţiunii.

"Decizia CC a intrat în vigoare, indiferent de modul în care votăm. Păcat că vinovaţii au reuşit să evite pedeapsa şi acum sînt oameni liberi", a spus liberal-democratul.

În rezultat, documentul a fost sprijinit de doar 29 de deputaţi din partea PDM şi PCRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?