X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Comuniștii sînt indignați de atitudinea conducerii Parlamentului față de Ziua Victoriei

14 mai. 2015,, 15:15   Politică
5197 3

Foto: noi.md

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova este indignat de atitudinea conducerii Parlamentului față de sărbătorirea Zilei Victoriei la 9 mai, relatează NOI.md.

Luînd cuvîntul în cadrul ședinței Parlamentului, liderul PCRM, ex-președintele țării Vladimir Voronin a menționat că, ținînd cont de vîrsta sa și experiența acumulată, el ar dori să-și exprime desprețul față de atitudinea conducerii Parlamentului manifestată de 9 mai.

Potrivit lui, neparticiparea spicherului Parlamentului și vicespicherilor la manifestările consacrate Zilei Victoriei la Complexul memorial „Eternitate” de la Chișinău este un semnal negativ pentru societatea Moldovei, precum și pe plan intern și extern.

La rîndul său, noul deputat în Parlament din partea fracțiunii PCRM, Ina Șupac, care a substituit-o pe Irina Vlah, aleasă în funcția de bașcan al Găgăuziei, a specificat că pentru prima oară în istoria manifestărilor oficiale organizate în Moldova cu prilejul marcării Zilei Victoriei nimeni dintre reprezentanții conducerii Parlamentului nu a vizitat Memorialul și pentru prima oară ei au ignorat ceremonia de depunere a coroanelor de flori la focul veșnic. Din partea Parlamentului doar vicespicherul Vladimir Vitiuc, șef al delegației parlamentare la Adunarea Interparlamentară a CSI, a participat pe 9 mai la Moscova la acțiunile dedicate celei de-a 70-a aniversări a Victoriei asupra fascismului. Iar spicherul Parlamentului, Andrian Candu, și vicespicherul Liliana Palihovici nu au vizitat Complexul memorial „Eternitate” și nici nu au fost prezenți la recepția oferită de Ambasada Rusiei în Moldova. După cum a menționat Ina Șupac, o astfel de atitudine a înalților oficiali ai Parlamentului denotă lipsa de respect față de cei 300 de mii de moldoveni care au luptat împotriva nazismului.

La rîndul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că faptul că el nu a participat la manifestările dedicate celei de-a 70-a aniversări a Victoriei asupra fascismului la Complexul memorial „Eternitate” nu denotă că el nu-i respectă pe veterani, menționînd că a fi alături de veterani și a-i ajuta nu înseamnă doar să fii prezent la ceremonia de depunere a coroanelor de flori. Spicherul a spus că a depus eforturi pentru ca vicespicherul Parlamentului Vladimir Vitiuc să participe de Ziua Victoriei la manifestările de la Moscova. Andrian Candu a chemat colegii din Parlament să nu interpreteze acțiunile lui, menționînd că pentru aceasta există cetățenii, care vor aprecia comportamentul și atitudinea lui. La rîndul său, vicespicherul Parlamentului Liliana Palihovici a declarat că nimeni nu are dreptul să-i învețe cum se comemorează veteranii, specificînd că de Ziua Victoriei ea s-a aflat în teritoriu și și-a îndeplinit datoria în calitate de cetățean și vicespicher al Parlamentului. Ea a mai menționat că deputații au dreptul de a decide personal ce recepții oferite de ambasade să viziteze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?